Εύκολη | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Μέσα και έξω από την τούρτα, υπερτερεί ο ανανάς.
Υλικά:
1 μέτριο ανανά κομμένο τετραγωνάκια
250 γρ. αλεύρι ολική άλεσης κοσκινισμένο
50 γρ. φρουκτόζη
50 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. γάλα σόγιας
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέκιν, τη φρουκτόζη, το ελαιόλαδο, το γάλα από σόγια και τα ¾ από τον ανανά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να γίνει χλιαρή και γαρνίρουμε από πάνω με τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά. Σερβίρεται χλιαρή.