Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
Υλικά:
4 φιλέτα ψαριού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας μέλι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
25 γρ. βούτυρο
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζωμό ψαριού ή λαχανικών
Οδηγίες:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μισά από τα αρωματικά και το μισό σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε μέσα τα φιλέτα ψαριού και ψήνουμε και από τις δύο μεριές. Μόλις ροδοκοκκινίσουν ρίχνουμε το μέλι, προσθέτουμε λίγο ζωμό ώστε να μην είναι στεγνά και αφήνουμε 2 λεπτά να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και το σκόρδο και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι.