Εύκολη | Μερίδες : 2 | 12.31-15.00 |
Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
Υλικά:
250 γρ. αρακά ξερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πεπεροντσίνο
Οδηγίες:
Μουσκεύουμε τον αρακά από το προηγούμενο βράδυ. Σουρώνουμε και σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον αρακά, τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά και σκεπάζουμε με το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει 1 ώρα μέχρι να χυλώσουν. Περνάμε στο μίξερ, ελέγχουμε από αλάτι και σερβίρουμε με πεπεροντσίνο και λίγο ωμό ελαιόλαδο