Μέτρια | Μερίδες : 4 | 05.00-10.00 |
Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
Υλικά:
½ κότα κομμένη σε μέτρια κομμάτια μαζί με τα πόδια χωρίς τα νύχια
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 πράσα
1 κ.σ. άσπρο κρασί
4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. φιδέ
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε για λίγο την κότα μαζί με τα ποδαράκια. Αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρασί, τη ντομάτα και τα σκόρδα. Σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη και αφήνουμε να βράσει για 90 λεπτά σε χαμηλή φωτιά έως ότου το κόκκαλο να ξεκολλάει από το κρέας. Δέκα λεπτά προτού βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φιδέ και σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή.