Μέτρια | Μερίδες : 6 | 15.01-18.30 |
Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
Υλικά:
- 170 γρ. ρυζάλευρο
- 40 γρ. μαϊζένα
- 80 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. φλέικς αμυγδάλου
- 20 γρ. κακάο σκόνη
- Ζεστ από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 1 πρέζα αλάτι
- Χαρτάκια για μάφιν
Οδηγίες:
Τρίβουμε την κουβερτούρα και λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το ρυζάλευρο μαζί με το μαϊζένα, το κακάο, το μπέκιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το ζεστ από το πορτοκάλι, το βούτυρο και τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά μέσα στο μπολ με τα ξηρά και ανακατεύουμε για λίγο και γρήγορα. Στο τέλος προσθέτουμε τα μισά φλέικς αμυγδάλου. Μοιράζουμε στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φλέικς αμυγδάλου.