Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!

Υλικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες στη μέση

6 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα

100 γρ. καπνιστή παντσέτα κομμένη σε κυβάκια

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

2-3 φύλλα βασιλικό λεπτοκομμένα

Φρυγανιά τριμμένη

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Βγάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την κόβουμε τετραγωνάκια. Κρατάμε στην άκρη το περίβλημα. Βάζουμε σε ένα μπολ την ψίχα μαζί με τα τοματίνια, την παντσέτα, το βασιλικό, το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά .

empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Λουκουμάδες με κρεμμύδι και κολοκύθι

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
Back To Top