Μέτρια | Μερίδες : 4 | 21.01-04.59 |
Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
Υλικά:
4 ή 8 σουβλάκια από μείγμα κρεάτων (περίπου 800 γραμμ. χοιρινό με μοσχάρι)
2 + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο, χοντροκομμένα
2 κρεμμύδια
2 ποτήρια λευκό κρασί
50 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. βρασμένο ρύζι, ζεστό
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες:
Βάλτε τα σουβλάκια σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώστε τα, πασπαλίστε τα με το δενδρολίβανο και περιχύστε τα με 2 κ.σ. λάδι. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα, γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές για να πάει παντού η μαρινάδα. Καθαρίστε και τρίψτε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Ζεστάνετε τις άλλες 2 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Σβήστε το με το κρασί και, μόλις το κρασί εξατμιστεί ελαφρά, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί για 15’. Ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ γυρίζοντάς προσεκτικά για ροδίσουν καλά. Ανακατέψτε το βούτυρο και ζωμό που άφησαν τα σουβλάκια στο κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε και πάλι, μέχρι να ζεσταθεί. Σερβίρετε γαρνίροντας με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.