Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.

Υλικά:

4 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωριάτικο)

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

2 μεγάλες ντομάτες ώριμες

1 αγγούρι

15 φύλλα βασιλικό (σπασμένα στο χέρι)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Ξύδι

Οδηγίες:

Παίρνουμε το ψωμί και το μουσκεύουμε μέσα σε νερό και ξύδι για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το στύβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι ροδέλες και το αφήνουμε μισή ώρα μέσα σε νερό με ξύδι και ύστερα το σουρώνουμε. Κόβουμε το αγγούρι σε τετραγωνάκια. Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει, κάνουμε ένα μικρό σταυρό στο κάτω μέρος από τις ντομάτες και τις βουτάμε μέσα για 10 δευτερόλεπτα. Τις βγάζουμε και τις βουτάμε σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Ύστερα βγάζουμε τη φλοίδα και τους σπόρους και τις κόβουμε καρέ. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τη ντομάτα καρέ, το αγγούρι, αλάτι και ελαιόλαδο όσο πιει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Μύδια σωτέ με σκόρδο και αρωματικά

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
Back To Top