Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
Υλικά:
2 μελιτζάνες μέτριες (η μία στη σχάρα, η άλλη στο φούρνο)
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη στο φούρνο χωρίς τα σπόρια και τη φλοίδα, ψιλοκομμένη
15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 γρ. καρύδια ψημένα στο φούρνο
12 γρ. σκόρδο
110 γρ. μηλόξυδο ή ξύδι λευκό καλής ποιότητας
Αλάτι
Πιπέρι
330 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. βασιλικό ψιλοκομμένο
5 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Μετά ρίχνουμε μέσα το λάδι (κορδόνι) ώστε να φτιάξουμε μια βινεγκρέτ. Βάζουμε τη 1 μελιτζάνα στο φούρνο και τη 1 στη σχάρα, αφού προηγουμένως τις έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι. Μόλις ψηθούν τις ανοίγουμε, αδειάζουμε τη σάρκα και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα περιττά υγρά. Ακολούθως, τις τοπιθετούμε στο πάγκο και αρχίζουμε να τις κοπανάμε με το μαχαίρι, προσθέτουμε την πιπεριά, τα αρωματικά, λίγο από τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε από αλάτι, πιπέρι και οξύτητα και προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε και φυλάμε σε vacuum μέχρι και δύο μέρες στο ψυγείο μας.