Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.

Υλικά:

½ κιλό φασόλια μέτρια

1 κρεμμύδι

2 καρότα

1 σέλινο

2 σκελίδες σκόρδο

300 γρ. ντομάτα κον κασέ

300 γρ. μύδια

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τα φασόλια να μουσκέψουν για 10 ώρες σε παγωμένο νερό. Ξεπλένουμε και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε μέσα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε να βράζει. Ξεχωριστά σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια να ανοίξουν με λίγο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Τα καθαρίζουμε, κρατάμε την ψίχα και το νερό. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, αφήνουμε να βράσει 5-6 λεπτά και τη ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει ακόμα μέχρι να χυλώσουν και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό από τα μύδια. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα μύδια με το μαϊντανό. Σερβίρεται αρκετά ζεστή.

empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Μπεσαμέλ gluten free

Να πως να φτιάξετε πανεύκολα μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
Back To Top