Μέτρια   Μερίδες : 2   15.01-18.30  

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.

Υλικά

 

300 γρ. Πέννες

½ κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το μπέικον. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 4 περίπου λεπτά. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και σερβίρουμε με το φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Βίδες με μπακαλιάρο και ελιές καλαμών

Ψάρι με ζυμαρικά είναι η πρωτότυπη γεύση που θα σας ξαφνιάσει.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top