Μέτρια | Μερίδες : 2 | 21.01-04.59 |
Ζυμαρικά και θαλασσινά, ο καλύτερος συνδυασμός αποπλάνησης.
Υλικά:
200 γραμμ. spaghetti (καλύτερα fusilli ή κοχυλάκι)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. γαρίδες
1 φλιτζ. ψιλοκομμένα μύδια, καραβίδες και χταποδάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
2 μικρές καυτερές πιπερίτσες
1 δαφνόφυλλο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Οδηγίες:
Ετοιμάστε πρώτα τη σάλτσα. Σοτάρετε στο λάδι τα θαλασσινά και προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τις πιπερίτσες, το δαφνόφυλλο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τη να σιγοβράσει σκεπασμένη για 20΄. Αφαιρέστε τις καυτερές πιπερίτσες. Βράστε τα ζυμαρικά, σουρώστε τα και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα, ανακατέψτε καλά και σερβίρετέ τα πασπαλίζοντάς τα με μαϊντανό .