Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Ζυμαρικά και θαλασσινά, ο καλύτερος συνδυασμός αποπλάνησης. 

Υλικά:

200 γραμμ. spaghetti  (καλύτερα fusilli ή κοχυλάκι)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. γαρίδες

1 φλιτζ. ψιλοκομμένα μύδια, καραβίδες και χταποδάκι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

2 μικρές καυτερές πιπερίτσες

1 δαφνόφυλλο

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Οδηγίες:

Ετοιμάστε πρώτα τη σάλτσα. Σοτάρετε στο λάδι τα θαλασσινά και προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τις πιπερίτσες, το δαφνόφυλλο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τη να σιγοβράσει σκεπασμένη για 20΄. Αφαιρέστε τις καυτερές πιπερίτσες. Βράστε τα ζυμαρικά, σουρώστε τα και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα, ανακατέψτε καλά και σερβίρετέ τα πασπαλίζοντάς τα με μαϊντανό .

empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Ρολό με nutella

Αγαπημένο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.
empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Πέννες με κολοκύθια και καραβίδες

Μια γευστική γρήγορη και εύκολη λύση για ένα ωραίο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τις πέννες, το μπρόκολο και τις καραβίδες.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
Back To Top