Δύσκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο

10 γρ. αλάτι

3 γρ. ζάχαρη

Διάφορα μπαχαρικά (κύμινο, κάρυ, μοσχοκάρυδο)

120 γρ. mozzarella

2 ντομάτες πολύ ώριμες

Ένα ματσάκι ρόκα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

50 γρ. πέστο ρόκας

Για το πέστο ρόκας

100 γρ. ρόκα

100 γρ. ελαιόλαδο

75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

30 γρ. κουκουνάρι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μαρινάρουμε το φιλέτο του μοσχαριού με το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα, γυρίζοντάς το κάθε 12 ώρες. Ζεματίζουμε το μοσχάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θεροκρασία έτσι ώστε να σφραγίσει μέσα του το άρωμα. Το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό. Μπλανσάρουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Κόβουμε τη mozzarella σε κυβάκια, σε πολύ λεπτές φέτες το φιλέτο και το τοποθετούμε στο πιάτο, προσθέτοντας τη ντομάτα, τα κυβάκια της mozzarella και τα φυλλαράκια της ρόκας. Αρωματίζουμε με το πέστο ρόκας και μια γραμμή ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το πέστο ρόκας

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά και πολύ γρήγορα έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε μια κουταλιά παγωμένο νερό. Ολοκληρώνουμε το πέστο προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο (να πέφτει σαν γραμμή), πάντα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος κανονίζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Μπεσαμέλ για διαβητικούς

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
Back To Top