Εύκολη | Μερίδες : 16 | 18.31-21.00 |
Αρωματίστε τον ουρανίσκο σας με δυο από τα πιο όμορφα αρώματα της φύσης.
Υλικά:
120 γρ. καρύδα τριμμένη
200 γρ. αλεύρι ολική άλεσης
100 γρ. φρουκτόζη
40 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξερή λεβάντα (λουλούδι)
150-200 γρ. γάλα σόγιας ή χαμηλών λιπαρών
½ φακελάκι μπέκιν πάουντερ
Αλάτι
Οδηγίες:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και κάνουμε infusion με τη λεβάντα. Στη συνέχεια φιλτράρουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε στο μίξερ. Κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη φρουκτόζη, την καρύδα, το αλάτι και το μπέκιν. Ρίχνουμε μέσα το γάλα που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε. Θα έχουμε μία ζύμη αρκετά μαλακή που κολλάει στα χέρια. Με τη βοήθεια από 2 κουταλάκια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί φτιάχνοντας μικρά μπισκότα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.