Μέτρια | Μερίδες : 7 | 18.31-21.00 |
Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
Υλικά:
150 γρ. αλεύρι μαλακό
100 γρ. ισομαλτόζη
100 γρ. γάλα 1,5%
50 γρ. χυμό πορτοκάλι
25 γρ. πούδρα αμυγδάλου
1 κ.γ. καλαμποκέλαιο
30 γρ. κακάο
15 γρ. φρουκτόζη
10 γρ. μπέκιν πάουντερ
1 αυγό
Ζεστ από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πούδρα αμυγδάλου μαζί με το καλαμποκέλαιο, την ισομαλτόζη, τη φρουκτόζη και το αυγό. Προσθέτουμε το ζεστ από το λεμόνι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέκιν πάουντερ και το κακάο. Τέλος ρίχνουμε το χυμό από πορτοκάλι. Παίρνουμε ένα μείγμα για τουρτιέρα διαμέτρου 20εκ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την τουρτιέρα, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.