Εύκολη | Μερίδες : 3 | 05.00-10.00 |
Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
Υλικά:
3 ντομάτες
1 κουταλάκι από αρωματικά βότανα (βασιλικός, μαϊντανός, ρίγανη)
50 ml ελαιόλαδο
10 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 75°C, κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα και τις τοποθετούμε πάνω σε μία πλάκα για φούρνο. Ρίχνουμε από πάνω τα αρωματικά βότανα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τις αφήνουμε στο φούρνο να στεγνώσουν για 5 ώρες. Για τη βινεγκρέτ βάζουμε τις ντομάτες που έχουν ήδη ξεραθεί στο φούρνο στον επεξεργαστή τροφίμων με το ελαιόλαδο και το ξύδι το μπαλσάμικο. Χτυπάμε το μείγμα και το περνάμε στο κόσκινο.