Μέτρια | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
Υλικά:
220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
300 γρ. τυρί μασκαρμπόνε
160 γρ. ζάχαρη
5 φλιτζάνια εσπρέσσο
5 κρόκους
1 πακέτο σαβουαγιάρ
½ φλιτζάνι λικέρ καφέ
Κακάο για πασπάλισμα
Οδηγίες:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με μία σταγόνα νερό και τη ρίχνουμε αργά σε ένα μπολ που έχουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αναμιγνύουμε τα 3 φλιτζάνια εσπρέσσο μαζί με το τυρί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας πάλι απαλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο εσπρέσσο μαζί με το λικέρ καφέ, βυθίζουμε μέσα τα σαβουαγιάρ και στρώνουμε τα μισά σε ένα βαθύ μπολ. Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα σαβουαγιά και από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.