Εύκολη | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
Υλικά:
1 φλιτζ. ζεστός δυνατός καφές εσπρέσο
6 κρόκοι αβγού
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. καρύδια, ψιλοκομμένα
60 γραμμ. ζάχαρη
κουκουνάρια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ για μπεν μαρί, μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά. Προσθέστε λίγο λίγο τον καφέ. Βάλτε το μπολ στο μπενμαρί, όπου ήδη βράζει το νερό, και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Βγάλτε το μπολ με την κρέμα από το μπεν μαρί. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (στο μεταξύ ανακατεύετέ τη), προσθέστε την σαντιγί και 80 γραμμ. από τα καρύδια. Ανακατέψτε και μοιράστε τη μους σε μπολ. Βάλτε τη μους στο ψυγείο να δέσει για μιάμιση ώρα. Σερβίρετέ τη γαρνιρισμένη με τα υπόλοιπα καρύδια αλλά και κουκουνάρια, αν θέλετε.