Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
Υλικά:
400 γρ. πέννες rigate
400 γρ. ντομάτες κόκκινες σκληρές κομμένες καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
20 φύλλα βασιλικό κομμένα με το χέρι
10 φύλλα μέντα κομμένα με το χέρι
1 πιπεροτσίνο ψιλοκομμένο
50 γρ. κάπαρη
50 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες κομμένες στη μέση (χωρίς το κουκούτσι)
Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται
Μυζήθρα αλμυρή τριμμένη (για το σερβίρισμα)
Αλάτι
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τη μέντα, το βασιλικό, το πεπεροντσίνο, την κάπαρη, τις ελιές και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.