Μέτρια | Μερίδες : 8 | 15.01-18.30 |
Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 300 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκους
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- Ζεστ από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
- 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 100 γρ. μαρμελάδα από πιπεριές καυτερές
- 100 γρ. φλέικς αμυγδάλου
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους, ολόκληρο το αυγό, το ζεστ λεμονιού και δουλεύουμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ύστερα την μοιράζουμε στη μέση. Απλώνουμε τη μισή στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι, από πάνω συνεχίζουμε με τη μαρμελάδα από πεπεροντσίνο και από πάνω τα φλέικς αμυγδάλου. Με την άλλη μισή ζύμη φτιάχνουμε λωρίδες και τις απλώνουμε από πάνω φτιάχνοντας ένα δίχτυ. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.