Μέτρια | Μερίδες : 3 | 05.00-10.00 |
Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
Υλικά:
300 γρ. Spaghettoni
500 γρ. διάφορα θαλασσινά
12 γαρίδες ολόκληρες και καθαρισμένες
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. σκόρδο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
200 γρ. τοματίνια κονφί
1 λίτρο μπισκ (ζωμός από θαλασσινά)
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανοίγουμε τα θαλασσινά. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και μέσα στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα μακαρόνια ωμά και σιγά σιγά προσθέτουμε τη μπισκ που έχουμε ήδη βάλει σε άλλη κατσαρόλα και βράζει. Λίγο πριν βράσουν τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια κονφί, τα θαλασσινά και τις γαρίδες. Ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ακόμα λίγο μπισκ και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν οι γαρίδες. Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό.