Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
Υλικά:
600 γρ. ρεβίθια βρασμένα και τα μισά περασμένα στο μπλέντερ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
4 φέτες ψωμί φρυγανισμένο
1 πεπεροντσίνο
300 γρ. σάλτσα ντομάτα
1 ματσάκι μπιέτολα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε τη μπιέτολα κομμένη τετραγωνάκια, ελέγχουμε από αλάτι, προσθέτουμε το πεπεροντσίνο, τον πουρέ από ρεβίθια, τα ολόκληρα ρεβίθια και τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να πάρουν γεύση 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί και λίγο ελαιόλαδο.