Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.

Υλικά:

1 πεπόνι μικρό

8 σύκα μαύρα

300 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια

100 γρ. προσούτο di Parma λεπτοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ

1 κρεμμύδι κόκκινο

1 κ.σ. καυτερή μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ξύδι από μήλο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα το μέγεθός τους. Κόβουμε το πεπόνι σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύδι από μήλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να κάνουμε τη βινεγκρέτ. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το πεπόνι και τα σύκα. Ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε με τη φέτα από πάνω και το προσούτο.

empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
empty alt

Πατέ από μανιτάρια Champignon

Γρήγορη και ιδανική συνταγή για ορεκτικό, πάρτι και συγκεντρώσεις με φίλους.
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
Back To Top