Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Πεσκανδρίτσα στο φούρνο με πατάτες, νόστιμο και υγιεινό πιάτο που θα λατρέψουν και οι μικροί μας φίλοι!
Υλικά:
- 800 γρ. φιλέτο από πεσκανδρίτσα κομμένο σε φέτες
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη
- 200 γρ. φρυγανιά gluten free
- Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
- 1 κ.γ. μαϊντανό τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες:
Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου, βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο από κάτω και απλώνουμε τις φέτες από τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το απλώνουμε πάνω στις πατάτες. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι και αυτό το μείγμα το απλώνουμε επάνω στα ψάρια σαν να τα πανάρουμε. Ρίχνουμε από πάνω 2 κουταλιές ακόμη ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αν χρειάζεται στο τέλος γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ για να γκρατιναριστούν.