Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.

Υλικά:

12 κ.σ. ζάχαρη

3 κρόκους αυγών

5 ασπράδια

3 κ.σ. νες καφέ (κόκκους όχι σκόνη)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ποτηράκι ουΐσκι

Οδηγίες:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το νες καφέ και το ουΐσκι και ανακατεύουμε καλά. Ξεχωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να μη σφίξει πολύ) και ξεχωριστά τα ασπράδια (να μη γίνει σφιχτή μαρέγκα). Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους την κρέμα γάλακτος αρχικά και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην πέσει ο όγκος. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ασπράδια, ανακατεύοντας πάλι απαλά. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 6 ώρες. Σερβίρουμε με μία σάλτσα από καφέ, λίγη κρέμα σαντιγί και μπισκοτάκια langues de chat.

empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
Back To Top