Δύσκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.

Υλικά:

  • 800 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα
  • 200 γρ. πατάτα βρασμένη σε πουρέ
  • 20 γρ.πολέντα
  • 1 καρότο λεπτοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 εσαλότ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 κ.γ. μέντα
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • 20 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 1 πρέζα πεπεροντσίνο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα λαχανικά (καρότο, σέλινο, εσαλότ, σκόρδο). Προσθέτουμε μέσα μόνο τις μουσούδες των καλαμαριών και τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε ύστερα να βράσουν. Μέσα στο μίξερ περνάμε τους κολοκυθόσπορους με το σχοινόπρασο, τη μέντα και το βασιλικό. Μόλις έχουν βράσει τα καλαμάρια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Παίρνουμε ένα μπολ και φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε μέσα δηλαδή τον πουρέ πατάτας, την πολέντα, τη φλοίδα από το λεμόνι τριμμένη και όλα τα λαχανικά μαζί με τα καλαμάρια που έχουμε κόψει κομματάκια και τα μυρωδικά που έχουμε περάσει στο μίξερ, το αυγό, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε από αλάτι.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τον κορμό από τα καλαμάρια και αφήνουμε άδειο το 1/3. Κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, απλώνουμε τα καλαμάρια, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν και να ροδοκοκκινίσουν, σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε, ρίχνουμε και το πεπεροντσίνο σε σκόνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά για μισή ώρα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Μίνι τσιζκέικ με πορτοκάλι

Το οτι είναι μίνι σε μέγεθος, δε σημαίνει ότι υστερεί σε μέγα γεύση!
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Σπαγγέτι με τόνο

Αυτά τα σπαγγέτι κρύβουν την έκπληξη ενός απρόσμενου συνδυασμού: τόνος με αντσούγες.
Back To Top