Δύσκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.

Υλικά:

  • 800 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα
  • 200 γρ. πατάτα βρασμένη σε πουρέ
  • 20 γρ.πολέντα
  • 1 καρότο λεπτοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 εσαλότ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 κ.γ. μέντα
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • 20 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 1 πρέζα πεπεροντσίνο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα λαχανικά (καρότο, σέλινο, εσαλότ, σκόρδο). Προσθέτουμε μέσα μόνο τις μουσούδες των καλαμαριών και τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε ύστερα να βράσουν. Μέσα στο μίξερ περνάμε τους κολοκυθόσπορους με το σχοινόπρασο, τη μέντα και το βασιλικό. Μόλις έχουν βράσει τα καλαμάρια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Παίρνουμε ένα μπολ και φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε μέσα δηλαδή τον πουρέ πατάτας, την πολέντα, τη φλοίδα από το λεμόνι τριμμένη και όλα τα λαχανικά μαζί με τα καλαμάρια που έχουμε κόψει κομματάκια και τα μυρωδικά που έχουμε περάσει στο μίξερ, το αυγό, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε από αλάτι.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τον κορμό από τα καλαμάρια και αφήνουμε άδειο το 1/3. Κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, απλώνουμε τα καλαμάρια, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν και να ροδοκοκκινίσουν, σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε, ρίχνουμε και το πεπεροντσίνο σε σκόνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά για μισή ώρα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
Back To Top