Μέτρια | Μερίδες : 4 | 05.00-10.00 |
Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
Υλικά:
600 γρ. βακαλάος ξαρμυρισμένος
5-6 ώριμες ντομάτες
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο σε κομματάκια
1 μικρό κρεμμύδι σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
5 πατάτες σε κύβους
Λίγο μαϊντανό
Λίγο βασιλικό
3 κ.σ. κουκουνάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε κανονικές μερίδες. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του βακαλάου και τα σοτάρουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι. Κατόπιν σιγοβράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε τα κομματάκια από τις πατάτες επάνω στο βακαλάο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου. Τελειώνουμε το πιάτο, πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, βασιλικό και κουκουνάρι.