Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.

Υλικά:

600 γρ. βακαλάος ξαρμυρισμένος

5-6 ώριμες ντομάτες

1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

1 καρότο σε κομματάκια

1 μικρό κρεμμύδι σε κομματάκια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

5 πατάτες σε κύβους

Λίγο μαϊντανό

Λίγο βασιλικό

3 κ.σ. κουκουνάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε κανονικές μερίδες. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του βακαλάου και τα σοτάρουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι. Κατόπιν σιγοβράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε τα κομματάκια από τις πατάτες επάνω στο βακαλάο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου. Τελειώνουμε το πιάτο, πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, βασιλικό και κουκουνάρι.

empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε

Οι λάτρεις των μανιταριών έχουν μια ακόμη γευστική επιλογή για το γεύμα τους.
empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
Back To Top