Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.
Υλικά:
250 γρ. παπαρδέλες
650 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
2 κ. σούπας αλεύρι
1 κ. σούπας πάπρικα
1 κ. γλυκού πιπέρι
Αλάτι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Οδηγίες:
Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κρατάμε ζεστές. Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και τα κρατάμε ζεστά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, το πιπέρι και το ζωμό και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα και τα μανιτάρια και αν θέλουμε γαρνίρουμε με μαϊντανό.