Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.

Υλικά:

1 κιλό ντομάτα roma ή κον κασέ κομμένη καρέ

30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

40 γρ. καρότο

100 γρ. κρεμμύδι

50 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. ζάχαρη

7 φύλλα βασιλικού

50 γρ. νερό

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Μετά παίρνουμε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν σοταριστούν ρίχνουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Αφού σοταριστούν για λίγο, προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώσπου να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε ολόκληρα τα φύλλα του βασιλικού.

empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Spaghetti με σολομό καπνιστό

Το ιδιαίτερο ζυμαρικό σε πλούσια γεύση απο σολoμο.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
Back To Top