Εύκολη | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
Υλικά:
1 κιλό πατάτες baby
1 πορτοκάλι
4 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. λιαστή ντομάτα (κομμένη σε λωρίδες)
40 γρ. κάπαρη
100 γρ. ελιές καλαμών
6 αντσούγιες
1 κ.σ. μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλοίδα. Παίρνουμε το πορτοκάλι, τρίβουμε το ξύσμα και κρατάμε και το χυμό του. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη μουστάρδα, το βαλσάμικο ξύδι, το χυμό πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα, τις ελιές (χωρίς το κουκούτσι) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στις πατάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Παράλληλα, έχουμε βάλει να ξαρμυριστούν οι αντζούγιες και η κάπαρη (τα έχουμε στεγνώσει) και τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε και την ντομάτα, το μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο