Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
Υλικά:
300 γρ. ντομάτες
200 γρ. τοματίνια
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
50 γρ. κάπαρη
50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
100 γρ. κρουτόν
3 ραπανάκια
1 κρεμμύδι
150 γρ. αντσούγιες χωρίς αλάτι
Ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Παίρνουμε τις αντσούγιες, τις καθαρίζουμε, τις κάνουμε φιλέτο και τις μαρινάρουμε σε ξύδι από κρασί για 12 ώρες. Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στη μέση, τις πιπεριές σε τετραγωνάκια και τις ελιές σε λεπτές φέτες. Κόβουμε σε ψιλές φέτες τα ραπανάκια και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ενώνουμε όλα τα υλικά και τελευταίες τις αντσούγιες. Αλατίζουμε με το χοντρό αλάτι, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.