Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά:

400 γρ. μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια

Για τη ζύμη

2 αυγά

100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

100 γρ. αλεύρι

70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

100 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι μπέκιν

2 κ.σ. γάλα

Για το crumble

100 γρ. αλεύρι

80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου

80 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες:

Κάνουμε το crumble. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την πούδρα αμυγδάλου με τα δάχτυλά μας και το κάνουμε τρίμματα. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε τη ζύμη. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα δύο αυγά και μετά το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, το γάλα και το ζεστ από το πορτοκάλι. Αν η ζύμη είναι λίγο πηχτή βάζουμε χυμό από ½ πορτοκάλι. Προσθέτουμε μέσα και τα μήλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη φόρμα από μία τούρτα που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα από τη ζύμη και το απλώνουμε. Βάζουμε επάνω τη μαρμελάδα και ύστερα προσθέτουμε το crumble. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Λουκουμάδες με κρεμμύδι και κολοκύθι

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
Back To Top