Μέτρια | Μερίδες : 8 | 15.01-18.30 |
Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά:
400 γρ. μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια
Για τη ζύμη
2 αυγά
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
100 γρ. αλεύρι
70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Ζεστ από 1 πορτοκάλι
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μπέκιν
2 κ.σ. γάλα
Για το crumble
100 γρ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου
80 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Οδηγίες:
Κάνουμε το crumble. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την πούδρα αμυγδάλου με τα δάχτυλά μας και το κάνουμε τρίμματα. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε τη ζύμη. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα δύο αυγά και μετά το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, το γάλα και το ζεστ από το πορτοκάλι. Αν η ζύμη είναι λίγο πηχτή βάζουμε χυμό από ½ πορτοκάλι. Προσθέτουμε μέσα και τα μήλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη φόρμα από μία τούρτα που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα από τη ζύμη και το απλώνουμε. Βάζουμε επάνω τη μαρμελάδα και ύστερα προσθέτουμε το crumble. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.