Μέτρια   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 

Υλικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι

2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο (κατά προτίμηση πικάντικο)

2 κ.σ. βούτυρο

½ κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. γάλα

1 ασπράδι αυγού

Λίγο χοντρό αλάτι

Λίγος γλυκάνισος

Οδηγίες:

Βάζουμε μέσα στο μίξερ το αλεύρι, το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σταματώντας κάθε τόσο ώστε το μείγμα να κάνει χοντρά τρίμματα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να μαζεύεται σε μπάλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπαλίτσες, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις φυλάμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τις ζύμες σε χοντρό φύλλο και τις κόβουμε σε κρακεράκια σε τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με το κουπ πατ που έχουμε. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνειά τους. Στρώνουμε τα κρακεράκια επάνω σε ταψί με λαδόκολλα και αν θέλουμε τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ή και γλυκάνισο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποθηκεύουμε σε τάπερ αεροστεγώς.

empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Αυγό σοκολατένιο

Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό! Όλοι τρελαίνονται, γι'αυτό προσπαθήστε να το φτιάξετε στο σπίτι!
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Κρέμα από κάσιους

Πεντανόστιμη κρέμα από κάσιους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα, σως για σαλάτες, σάλτσα για ζυμαρικά κ.ά.
Back To Top