Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 

Υλικά:

  • 60 γρ. ρυζάλευρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 70 γρ. βούτυρο
  • ½ κιλό μήλα κόκκινα κομμένα τετραγωνάκια
  • 20 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 25 γρ. σταγόνες κουβερτούρα
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Βάζουμε τη σταφίδα σε ένα μπολάκι μαζί με το ρούμι και σκεπάζουμε να μαλακώσει η σταφίδα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, την κανέλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε 10 γρ. βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μήλα, το κουκουνάρι και τη σταφίδα μαζί με το ρούμι. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνουν χλιαρά.

Για το crumble

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο κομματάκια, το ρυζάλευρο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα. Μέσα στο μείγμα με τα μήλα ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα και σκεπάζουμε με το crumble. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μία χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό.

empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Μικρά muffin με σοκολάτα

Τέλεια, αφράτα muffins με σοκολάτα. Κλασικά μικρά κέικ για παιδικά πάρτι, για πρωινό, για σνακ στη δουλειά.
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
Back To Top