Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 

Υλικά:

  • 60 γρ. ρυζάλευρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 70 γρ. βούτυρο
  • ½ κιλό μήλα κόκκινα κομμένα τετραγωνάκια
  • 20 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 25 γρ. σταγόνες κουβερτούρα
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Βάζουμε τη σταφίδα σε ένα μπολάκι μαζί με το ρούμι και σκεπάζουμε να μαλακώσει η σταφίδα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, την κανέλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε 10 γρ. βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μήλα, το κουκουνάρι και τη σταφίδα μαζί με το ρούμι. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνουν χλιαρά.

Για το crumble

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο κομματάκια, το ρυζάλευρο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα. Μέσα στο μείγμα με τα μήλα ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα και σκεπάζουμε με το crumble. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μία χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό.

empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Το αγαπημένο θαλασσινό σε γευστική και χρωματική αρμονία με τις πιπεριές.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
Back To Top