Μέτρια | Μερίδες : 55 | 12.31-15.00 |
Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.
Υλικά:
300 γρ. αλεύρι
4 κ.σ. φρουκτόζη
8 γρ. μπέκιν πάουντερ
80 γρ. χυμό μήλου
70 γρ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
Για το γαρνίρισμα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
20 γρ. τζίντζερ έτοιμο ζαχαρωμένο κομμένο κομματάκια
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τα στέρεα υλικά και ύστερα προσθέτουμε και τα υγρά. Δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μπορούμε να δουλέψουμε στο χέρι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ανοίγουμε ύστερα με τον πλάστη σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε με τα κουπ που θέλουμε. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα γαρνίροντας με 2-3 κομματάκια τζίντζερ.