Μέτρια | Μερίδες : 2 | 18.31-21.00 |
Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
Υλικά:
250 γραμμ. σελινόριζα, κομμένη σε κύβους
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Βράστε σε αλατισμένο νερό τη σελινόριζα για 25΄-35΄, μέχρι να μαλακώσει αρκετά, σουρώστε τη και πολτοποιήστε τη στο μίξερ.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή σαν γιαούρτι. Ενώστε ανακατεύοντας απαλά με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω τον πολτό της σελινόριζας με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας και δοκιμάζοντας σταδιακά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι (προαιρετικά). Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 2 ώρες.
Σερβίρετε τη μους σε μπολ, σαν ντιπ, με διάφορα πικάντικα τσιπς, π.χ., αποξηραμένων λαχανικών, ή πικάντικα κριτσίνια.