Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.

Υλικά

½ κιλό Λαζάνια

500 γρ. μπολονέζ

200 γρ. ζωμό μοσχάρι

1 λίτρο μπεσαμέλ

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

<strong>Για τη μπεσαμέλ</strong>

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

1 λίτρο γάλα

1 κρόκο αυγού

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Μπεσαμέλ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα και σε μία άλλη λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να αποκτά χρυσό χρώμα, ρίχνουμε όλο το γάλα (να βράζει). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα λαζάνια, τα περνάμε σε νερό παγωμένο και τα βάζουμε σε μία πετσέτα να στραγγίξουν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τη μπολονέζ και κάνουμε μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα μας στο ταψί. Τοποθετούμε από πάνω τα λαζάνια, ύστερα τη σάλτσα και τέλος το τυρί παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε 4 φορές ώστε να τελειώσουμε με τη στρώση παρμεζάνας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160° - 170° για 45 λεπτά και είναι έτοιμα.

empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Τιραμισού κλασικό

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
empty alt

Χταποδάκια με ρεβίθια

Μαγειρέψτε χταποδάκι μαζί με ρεβίθια. Ο συνδυασμός αυτός θα απογειώσει το πιάτο σας.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
Back To Top