Μέτρια | Μερίδες : 8 | 15.01-18.30 |
Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
Υλικά:
400 γρ. τυρί mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
150 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κρόκους αυγών
2 ασπράδια
4 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο έτοιμο δυνατό
2 φλιτζάνια κρασί marsala
Οδηγίες:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το mascarpone. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ύστερα τα ασπράδια αφού τα έχουμε χτυπήσει μαρέγκα. Ανακατεύουμε πάλι και κρατάμε την κρέμα έτοιμη. Σε ένα ταψί απλώνουμε κάτω λίγη κρέμα και από πάνω καλύπτουμε μία στρώση με τα μπισκότα περασμένα μία φορά από το κρασί. Πάνω από αυτά απλώνουμε μία στρώση πάλι από την κρέμα, ύστερα μία στρώση από μπισκότα περασμένα μία φορά από τον καφέ και τελειώνουμε πάλι με μία στρώση από την κρέμα. Κρατάμε στο ψυγείο και τη στιγμή του σέρβις πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο.