Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Το ρύζι κάνει την ανατροπή και συνδυάζεται αρμονικά με τη σόγια.

Υλικά:

320 γρ. ρύζι arborio

100 γρ. φύτρες από σόγια

4 κ.σ. σάλτσα σόγια kikkoman

1 κ.σ. αλεύρι

15 γρ. πελτέ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 λίτρο περίπου ζωμό λαχανικών

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ λιώνουμε το αλεύρι μαζί με τη σάλτσα σόγιας και λίγο ελαιόλαδο. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις φύτρες από σόγια, σβήνουμε με τη σάλτσα που κάναμε και προσθέτουμε και τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ξεκινάμε να το μαγειρεύουμε όπως κάνουμε ένα ριζότο, προσθέτοντας δηλαδή κάθε φορά λίγο από το ζωμό για να βράζει. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.

empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Λουκουμάδες με κρεμμύδι και κολοκύθι

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
Back To Top