Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
Υλικά:
4 ντομάτες ολόκληρες και έτοιμες για γέμιση
100 γρ. μελιτζάνα κομμάνη σε τετραγωνάκια
150 γρ. κολοκυθάκια κομμένα τετραγωνάκια
1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη
1 ματσάκι βασιλικό λεπτοκομμένο
200 γρ. καστανό ρύζι βρασμένο
40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το ρύζι και το βασιλικό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί με τα αμύγδαλα και λίγο ελαιόλαδο και τις γκρατινάρουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.