Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.

Υλικά:

4 ντομάτες ολόκληρες και έτοιμες για γέμιση

100 γρ. μελιτζάνα κομμάνη σε τετραγωνάκια

150 γρ. κολοκυθάκια κομμένα τετραγωνάκια

1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη

1 ματσάκι βασιλικό λεπτοκομμένο

200 γρ. καστανό ρύζι βρασμένο

40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το ρύζι και το βασιλικό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί με τα αμύγδαλα και λίγο ελαιόλαδο και τις γκρατινάρουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

 

empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Βινεγκρέτ μουστάρδας

Φτιάξτε σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ μουστάρδας και θα είστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
Back To Top