Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.

Υλικά:

8 μελιτζάνες χωρίς σπόρους, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια

1κ.σ. αλάτι χοντρό

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 ml μπύρα

1 κ.σ. πάπρικα καυτερή

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ ποτήρι ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Οδηγίες:

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα κυβάκια μελιτζάνας με το χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά πιέζοντάς τα με τα χέρια μας. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μπύρα, την πάπρικα και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε ξεπλύνει καλά από το αλάτι και τις έχουμε σουρώσει. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο ρίχνουμε με ένα κουτάλι μπάλες από το μείγμα και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες ώστε να ροδίσουν καλά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Τιραμισού κλασικό

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
empty alt

Χταποδάκια με ρεβίθια

Μαγειρέψτε χταποδάκι μαζί με ρεβίθια. Ο συνδυασμός αυτός θα απογειώσει το πιάτο σας.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
Back To Top