Εύκολη | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
Υλικά:
Για 100 γρ. gomasio χρειάζεται
- 1 κουτάλι αλάτι
- 7 κουταλιές σουσάμι
Οδηγίες:
Σε ένα τηγάνι τοστάρουμε το σουσάμι ελαφρά (να μην πικρίσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το αλάτι και μόλις έχει γίνει σαν πούδρα προσθέτουμε το σουσάμι και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν σαν πούδρα όχι πολύ ψιλή (να λαδώνει λίγο). Είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Μπορούμε να το κρατήσουμε κλειστό σε ένα βάζο στο ψυγείο για μία εβδομάδα το πολύ.
Το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε γεύση στις σαλάτες, τα λαχανικά και το ρύζι.