Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι.
Υλικά:
250 γρ. ρύζι για πιλάφι
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
½ ποτήρι λευκό κρασί
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
50 γρ. κουκουνάρι
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι, αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε ζεστό νερό και αλατίζουμε. Βράζουμε τις σταφίδες με το κόκκινο κρασί για 5-6 λεπτά και παράλληλα σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι. Μόλις βράσει το ρύζι και έχει πιει το νερό προσθέτουμε μέσα το κουκουνάρι και τις σταφίδες που έχουμε σουρώσει καλά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και σερβίρουμε προαιρετικά με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.