Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
Υλικά:
Για την κενέλ
300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
100 γρ. βρασμένο σπανάκι
½ κ.γ. μπούκοβο
½ κ.γ. κάρυ
2 κ.γ. αλεύρι
1 κ.γ. δεντρολίβανο
100 γρ. ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα
120 γρ. γιαούρτι
50 γρ. ταχίνι
Χυμό από ½ λάιμ
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Περνάμε στο μίξερ τα ρεβίθια, το σπανάκι, το πεπεροντσίνο, το κάρυ, το σκόρδο, το μπούκοβο και 10 γρ. ελαιόλαδο. Πρέπει να γίνει μία κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το δεντρολίβανο. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Βγάζουμε και κάνουμε τα κενέλ. Τα τηγανίζουμε μέσα στο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά από τη σάλτσα και σερβίρουμε τα κενέλ ζεστά με τη σάλτσα κρύα.