Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 

Υλικά:

4 ποτήρια νερό

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι σιμιγδάλι

4 βανίλιες (κάψουλα)

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. βούτυρο

2 φύλλα σφολιάτα

Κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε μέσα το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να κοχλάσει έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε μέσα τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και μαζεύουμε τις άκρες προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Back To Top