Εύκολη | Μερίδες : 2 | 21.01-04.59 |
Ένα γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και στο ενδιάμεσο τραγαγά μπισκότα.
Υλικά:
1 φλιτζ. κρέμα βανίλιας (από άνθος αραβοσίτου)
100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα (γάλακτος ή υγείας)
2 κρόκοι, κατά προτίμηση από φρέσκα βιολογικά αυγά, χτυπημένοι
12 σπιτικά τετράγωνα μπισκότα (ή όποια… υγιεινά έτοιμα σας αρέσουν)
2 κ.σ. γάλα ανακατεμένο με 1 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλιτζ. σφιχτή σαντιγί
Ξηροί καρποί που σας αρέσουν
Οδηγίες:
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατέψτε μέσα γρήγορα τους κρόκους. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατέψτε μέσα την κρέμα βανίλιας. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει καλά. «Περάστε» τα μισά μπισκότα από το γάλα και στρώστε τα σε μια φορμίτσα με έλασμα, στρωμένη με λαδόκολλα για ξεφορμάρετε μετά πιο εύκολα την τούρτα. Καλύψτε τα με τη μισή κρέμα και πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με μπισκότα. Απλώστε πάνω τους τη σαντιγί και πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.