Μέτρια | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς!
Υλικά:
4 λαβράκια (200-300 γραμμ. το καθένα)
400 γραμμ. άγρια μανιτάρια του βουνού, καθαρισμένα, κομμένα σε χοντρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο, σε φετούλες
1 μικρό ματσάκι μυρώνια
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίστε τα ψάρια, αλείψτε τα με λάδι, αλατοπιρώστε τα και μοιράστε στην κοιλιά τους το σκόρδο και ένα κλωναράκι μυρώνι. Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο μυρώνι. Κόψτε τέσσερα μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα. Τοποθετήστε πάνω στο κάθε κομμάτι από ένα ψάρι, απλώστε πάνω τους τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο μυρώνι. Αλατοπιρώστε και ραντίστε ελαφρά με λάδι και τυλίξτε τα καλά σε πακετάκια σαν καραμέλες. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 12-15’. Σερβίρετε το ψάρι μέσα στη λαδόκολλα, αφού την ανοίξετε προσεκτικά για να διατηρήσει το σχήμα της καραμέλας.