Δύσκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο κομματάκια

½ κιλό αρνί κομμένο κομματάκια

2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 πακέτο φύλλα κρούστας

Λίγο βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κρόκους αυγών για το άλειμμα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν τσιγαρίζουμε το κρέας. Γυρίζουμε από όλες τις μεριές ώσπου να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε ύστερα τα κρεμμύδια και τα καρότα, τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας μας όπως μπαχάρι ή κανέλα, γαρίφαλο. Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί καλά σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Μόλις χυλώσει και γίνει ένα ωραίο μείγμα για να απλώσουμε στην πίτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει καλά και ξεκινάμε να στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα λαδώνοντας και βουτυρώνοντάς τα. Μόλις κάνουμε μία στρώση με τα μισά φύλλα αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν προς τα έξω αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Γυρίζουμε ομοιόμορφα τις άκρες και αλείφουμε την επιφάνεια με τους κρόκους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το φύλλο.

 

empty alt

Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε

Οι λάτρεις των μανιταριών έχουν μια ακόμη γευστική επιλογή για το γεύμα τους.
empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top