Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια.
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κιλό κάστανα
1 λεμόνι
1 κ.σ. αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένουμε καλά το κρέας και τα κάστανα. Παίρνουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε τα κάστανα. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το κρέας και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε 1 λεπτό και βάζουμε πιπέρι, τη δάφνη, λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τέλος τα κάστανα που τα έχουμε καθαρίσει και βράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμη έως ότου δέσει η σάλτσα.