Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.

Υλικά:

250 γρ. ζύμη ψωμιού

150 γρ. αλεύρι

3 αυγά

2 κρόκους

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. πεκορίνο κομμένο τετραγωνάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 3 αυγά ολόκληρα μαζί με μία πρέζα αλάτι, το πεκορίνο και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4 ώρες. Απλώνουμε επάνω στον πάγκο τη ζύμη ψωμιού μαζί με τα 150 γρ. αλεύρι. Ξεκινάμε να δουλεύουμε και εκεί μέσα κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά. Δουλεύουμε πάλι καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου. Παίρνουμε μια φόρμα 25 εκ. διάμετρο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και αφήνουμε ξανά να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Περνάμε τους κρόκους με ένα πινέλο γύρω γύρω από τη ζύμη και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να κάνει μία ωραία χρυσή κρούστα.

empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Χοιρινό φιλέτο με σφολιάτα

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
Back To Top